CSR 

Környezetvédelmi politika

A DSA elkötelezte magát a környezetvédelem mellett. A cég arra törekszik, hogy mindez a természetvédelemre vonatkozó előírásokkal összhangban történjen. Rendszeresen ellenőrzött minőséges környezetvédelmi gyakorlatot igyekszünk megteremteni és megvalósítani.

Biológiai biztonság

Szlovákiában jelenleg nincsenek jelen olyan félelmet keltő betegségek, mint a sertések járványos hasmenése (PED) vagy az afrikai sertésláz vírus, ezért minden sertéstenyésztő köteles minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy megakadályozza az említett vírusok által okozott betegségek megjelenését, ill. azok elterjedését.
A DSA-ban szakképzett biológiai biztonsági ellenőrt alkalmazunk, aki folyamatosan ellenőrzi, felügyeli az alkalmazottakat, növelve ezzel a biológiai biztonságot.
A szigorú biológiai biztonságra vonatkozó szabályok nem csak a DSA védelmét szolgálják, hanem biztosítják azt is, hogy Szlovákiában ne jelenhessenek meg ezek a rettegett betegségek és az ország megőrizhesse “sertés-exportőr” státuszát.

Állatjólét

A sertéstenyésztéshez használt létesítményeink, berendezéseink összhangban vannak a Szlovák Köztársaság, ill. Európai Unió állatjólétre vonatkozó előírásaival. Alkalmazottjaink szakképzettek és tisztában vannak az állatok szükségleteivel, ill. viselkedési szokásaival. Az istállókban 2 teljes alkalmazásban lévő állatorvost alkalmazunk, akiknek feladata az állatok ellenőrzése és kezelése.
Az állatokat modern, légkondicionálóval és vízellátó rendszerrel felszerelt szállítóeszközökkel szállítjuk, amelyek a szállítás során a lehető legnagyobb kényelmet biztosítják az állatok számára, elkerülve ezzel azok stressznek való kitételét.